Elly Rijpstra – specialisatie: kinderfysiotherapie – algemene fysiotherapie

Kinderen klachtenvrij door het leven laten gaan. Dat is voor mij als kinderfysiotherapeut het belangrijkste doel.

Vanaf het vroegste begin ben ik betrokken bij het vak van fysiotherapeut. Het is inmiddels bijna niet meer voor te stellen, maar in de tijd dat ik als fysiotherapeut begon, was dat voor velen een vak dat nog totaal onbekend was. Mede dankzij mijn ervaring en kennis ben ik één van de vaste krachten achter ‘De Statie’. En daar maken voornamelijk kinderen kennis mee.

Als kinderfysiotherapeut sta ik altijd klaar om baby’s en jonge kinderen te helpen bij allerhande motorische problemen. Dat kunnen sportblessures zijn. Maar ook groeiklachten en diverse andere problemen behoren tot mijn vakgebied. Ik wil er koste wat kost voor zorgen dat kinderen een goede ontwikkeling door kunnen maken. Klachtenvrij kunnen uitgroeien tot volwassenen. En weer kunnen sporten en bewegen met hun leeftijdsgenoten.

Daarbij houd ik het algemene doel van ‘De Statie’ voor ogen: ‘samen’ met de patiënt richting het vastgestelde doel werken. Niet meer, zoals voorheen, enkel door middel van massage of juist alleen maar door oefening, maar juist door een combinatie van die twee behandelmethodes.

Ik stel een behandelplan op, aangevuld met diverse oefeningen, speciaal aangepast op de klachten of doelen van de patiënt. Daar begeleid ik hem bij. Maar bied voornamelijk de handvatten aan. De patiënt draagt immers zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn herstel.

Heb je inmiddels interesse gekregen in mijn diensten? Neem dan contact met ons op.

 

Terug naar team