Elly gaat met pensioen!

Juni 1978: feest, ik heb mijn diploma fysiotherapie behaald.
Najaar 1978: hoera, aangenomen als fysiotherapeut bij praktijk fysiotherapie Zijlmans in Vlijmen. Een fijn adres om ervaring op te doen, zo dacht ik toen. Een paar jaar werken en dan verder kijken. Het liep wat anders.

Januari 1987: een grote schok. Mijnheer Zijlmans was onverwacht overleden. Wat nu? Gelukkig konden we de praktijk fysiotherapie overnemen en zijn Hans, Karin en ik doorgegaan als maatschap. We konden niet op het adres Pieter Bruegelstraat blijven en dus werd er een ander onderkomen gezocht. Eerst tijdelijk in een loods aan de Looyersteeg en vanaf 2003 in het toen spiksplinternieuw gezondheidscentrum Vlijmen. De praktijknaam veranderde in “de Statie”.

Heel veel korte cursussen hielden mij up-to-date en zorgden dat werken leuk en uitdagend bleef.
De studie kinderfysiotherapie die ik in 1996 afrondde was voor mij de kers op de taart. Kinderen blijven leuk en het is een uitdaging om de juiste oefeningen zo aan te bieden dat het kind het als leuk ervaart.

En dan is het nu 2020. Eenenveertig jaar later, mijn pensioen komt eraan. Op 1 april stop ik met mijn werk in de praktijk fysiotherapie.

Ik zal het werk en vooral het contact met de patiënten missen. Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gehad.

Hartelijke groet,
Elly Rijpstra