Osteopathie Piekema

Bij osteopaat Tom Piekema kunt u rekenen op kennis, kunde, expertise en passie. Tom heeft bijna 15 jaar ervaring in het behandelen van verschillende lichamelijke klachten. Eerst als fysio/manueel therapeut en later als orthomoleculair therapeut en osteopaat.

Er wordt binnen uw behandeling gebruik gemaakt van manuele en osteopatische technieken, gecombineerd met orthomoleculaire inzichten en adviezen. Kortom, een complete aanpak van uw gezondheid, mét resultaat.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelwijze die ingrijpt op de beweeglijkheid van alle weefsels. Door middel van een uitgebreid gestructureerd onderzoek wordt er gekeken welk weefsel de klachten geeft. Daarna wordt het hele lichaam onderzocht om te kijken waarom dat weefsel klachten geeft. Vaak is het zo dat de oorzaak van klachten niet in de buurt zit waar u de klachten voelt. Het lichaam compenseert op een bewegingsbeperking elders in het lichaam en daardoor kunnen klachten ontwikkelen. Osteopathie is een zeer effectieve, professionele en zachte behandelwijze om het lichaam weer in beweging te krijgen.

Alle weefsels van het lichaam hebben beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Dit geldt voor een spier, gewricht, wervel en ook voor organen en zenuwen. Wanneer de beweeglijkheid minder wordt heeft dit een negatief effect op de doorbloeding en functie van dat weefsel en kan zo op termijn klachten veroorzaken.

Osteopathie is onderscheidend ten opzichte van andere manuele therapieën. Het is de enige manuele behandelwijze die de 3 systemen van een lichaam op deze manier met elkaar in verband brengt. Waar vaak wordt gestopt met onderzoeken wanneer de diagnose gesteld is gaat osteopathie juist verder met de vraag…waarom is die klacht aanwezig!? Het aanpakken van de oorzaak van klachten en niet het bestrijden van symptomen!

Waarom naar de osteopaat?

U gaat naar de osteopaat wanneer u lichamelijke klachten heeft of ter voorkoming ervan. Zeker langdurige klachten waarop andere therapieën weinig effect hebben kunnen door de osteopaat goed behandeld worden. De osteopathische geneeskunde maakt gebruik van principes uit de embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. Het combineren van deze principes resulteert in een totale en specialistische visie op gezondheid en het ontstaan van klachten.

Lees meer over de werkwijze bij Osteopathie Piekema.

Voor wie is osteopathie?

Osteopathie is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden. Behandeling is geschikt voor baby´s, ouderen, kinderen, volwassenen, sporters, kortom…iedereen. Na het eerste intake gesprek en onderzoek zal bekeken worden wat uw hulpvraag is en of u door ons geholpen kunt worden. Soms is doorverwijzing naar een arts of andere discipline eerst nodig voordat er met behandeling gestart kan worden.

We hebben een lijst van aandoeningen en klachten gemaakt met daarin een beknopte beschrijving hoe dit door ons osteopatisch bekeken wordt.

Kosten
 en vergoeding

Osteopatische behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor maakt het geen aanspraak op uw eigen risico. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoedt. Op deze pagina kunt u bekijken wat de verschillende verzekeraars vergoeden.

Bekijk onze website voor actuele informatie over de tarieven bij Osteopathie Piekema.

Afspraak maken?
U kunt ons bellen of mailen om een afspraak te maken. U vindt de contactgegevens van Osteopathie Piekema hieronder. U kunt ook zelf gemakkelijk online een afspraak met Osteopathie Piekema inplannen door op onderstaande link te klikken.

PLAN EEN AFSPRAAK

M. info@praktijkpiekema.nl
T.  06 51 361 636
W. www.praktijkpiekema.nl