Karin de Bont – specialisaties: Geriatriefysiotherapie, manuele therapie

De oudere mens zo optimaal mogelijk laten participeren in de maatschappij. Dat is mijn streven.

Dankzij mijn specialisatie voor de geriatriefysiotherapie kom ik sinds 2011 dagelijks in aanraking met ouderen. Of zoals ik ze liever noem; ‘mensen met een eigen geschiedenis’. Mensen die om welke reden dan ook, meestal veroorzaakt door verschillende complexe aandoeningen, beperkt zijn in hun dagelijkse bezigheden. En voor mij is het van groot belang om juist die mensen zo goed mogelijk te helpen. Want ondanks het feit dat sommige aandoeningen op een dergelijke leeftijd niet te genezen zijn, kan fysiotherapie de diverse (pijn)klachten wel degelijk verlichten.

Met oefentherapieën, ondersteunende middelen en slimme trucjes, probeer ik het leven van een oudere zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Dat doe ik overigens niet alleen. Vanwege mijn betrokkenheid in drie verschillende netwerken, treed ik vaak in overleg met de vele specialisten die gericht zijn op geriatrische zorg. Ik weet welke disciplines van ondersteuning kunnen zijn bij de behandeling van een patiënt. Het is altijd mijn streven om richting een doel te werken. Samen met de patiënt. En met de diverse hulpdiensten binnen de regio.

Behalve als geriatriefysiotherapeut, ben ik binnen ‘De Statie’ ook werkzaam als manueel therapeut. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in mijn diensten of van de andere fysiotherapeuten van ‘De Statie’, neem dan contact met ons op.

 

Terug naar team